Beregn materialeforbrug

Mængdeberegner

Udregn hvor meget du skal bruge af et given produkt

Angiv arealet i m²

Angiv tykkelsen i mm

Angiv antal sten

Angiv arealet i m²

Nordisk NHL fusioneres ind i Marlon Tørmørtel A/S

26. oktober 2023

Efter to år som selvstændige selskaber under samme ejer, skal synergierne nu realiseres.

Hos Marlon Tørmørtel og Nordisk NHL har der igennem 2022 været arbejdet på at få IT-systemer og telefonsystemer klargjort til sammenlægning. Desuden har de to virksomheder arbejdet med den praktiske planlægning af fusionen af selskaberne, herunder rollerne i den nye organisation og overdragelse af kunder og leverandører fra Nordisk NHL til Marlon.

Integrationen vil ske gradvist i første halvår af 2023, indtil Nordisk NHL den 1. juni er fuldt implementeret i Marlon og bliver en produktkategori med navnet Marlon NHL.

NHL-produkterne fortsætter uændret, som kunderne kender dem, alene emballagen ændres over en periode.

Alle Nordisk NHLs aftaler med leverandører og forhandlere overgår til Marlon Tørmørtel, men forhandlerne fortsætter med at have de samme fordelagtige betingelser hos Marlon, som de havde hos Nordisk NHL.

Så med andre ord vil Nordisk NHLs samarbejdspartnere ikke blive berørt af fusionen og vil primært bemærke den, når NHL-telefonen fremover også bliver besvaret af Marlon-medarbejdere.

Et mere klimavenligt alternativ

NHL i navnet Marlon NHL, er forkortelsen for Natural Hydraulic Lime, eller på dansk; naturligt hydraulisk kalk. Nordisk NHL har specialiseret sig i kalkmørtler og kalkmaling, hvorimod Marlon oprindeligt er specialiseret i cementbaserede produkter.

Kalkbaserede mørtler har en række andre fordele og ulemper end cementbaserede mørtler og kan blandt andet i visse sammenhænge anvendes om et mere klimavenligt alternativ, idet produktionen af kalkmørtel udleder op til 30 % mindre CO2 end cementmørtel.

Desuden kan kalkmørtel lettere skilles fra murstenene end cementmørtel, således murstenene kan genbruges. Og ren kalkmørtel indeholder kun naturmaterialerne kalk og sand, ingen kemiske tilsætningsstoffer.

Men idet cementmørtler ligeledes har en række fordele som kalkmørtler ikke har, er det en stor fordel for Marlon Tørmørtel, fremover at kunne tilbyde sine kunder begge muligheder.

Adm. Direktør hos Marlon Tørmørtel, Berit Linde Jessen, udtaler:

”Det har, siden vores ejer opkøbte NHL for et par år siden, været tanken at de to selskaber skulle fusioneres en dag. Vi synes timingen er rigtig god nu, da et par medarbejdere hos NHL selv har valgt at stoppe i 2023 – og 2023 forventes at blive et svært år for vores branche. Sammen står vi forhåbentligt stærkere og bedre rustet til fremtiden, end som to adskilte selskaber og Marlon går ind i 2023 med en meget stærkere produktportefølje.”